OPROEP TEGEMOETKOMING ZZPer EN DGA

De gezamenlijke beroepsorganisaties voor belastingadviseurs doen een oproep aan de minister van Financiën om in verband met de coronacrisis aanvullende maatregelen te nemen voor de zelfstandig ondernemer en DGA. Verder willen de beroepsorganisaties verlenging van de aangiftetermijnen om de werkdruk op de advieskantoren te verlichten.

Het Register Belastingadviseurs (RB), de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), de Samenwerkende Register Accountants en Accountants Administratieconsulenten (SRA), de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) hebben hiervoor gepleit in een gezamenlijke brief.

De beroepsorganisaties willen niet alleen verlenging van de aangiftetermijnen voor verschillende belastingmiddelen maar ook verlenging van de termijnen die spelen bij bezwaar en beroep, de becon-uitstelregeling, de geruisloze inbreng in de bv en de uiterste oprichting van rechtspersonen. Veel adviseurs hebben te maken met extra werkdruk door de vele vragen van hun klanten over de noodmaatregelen van het kabinet. Zij vrezen dat veel termijnen hierdoor niet haalbaar zijn.

Ook vragen zij om meer duidelijkheid over de positie van de dga en de regelingen waar deze groep specifiek gebruik van kunnen maken. Tot slot roepen de adviseurs het ministerie op om uitsluitsel te geven over hoe de zelfstandige ondernemer moet omgaan met het urencriterium in het kader van het Noodpakket Banen en Economie.

BANKEN VERLENEN UITSTEL VAN BETALING

Nieuws

Actueel

Archief

 

Contact

Zo vindt u ons 
Contactformulier

Brouwerstraat 6 3364 BE Sliedrecht 
Leerlooierstraat 54 3194 AB Rotterdam-Hoogvliet

Wilt u snel contact? Klik dan hier.